YN Audio

YN Audio

Voor de derde keer op rij gaan we samen met Daudio (Nederlandse fabrikaat luidsprekers) en Purecable (Kabels uit Nederland) de bezoekers van de Alkmaar Audio Show weer trakteren op een mooie set! Dit jaar willen we weer laten horen dat je ook met een “wat beperkter” budget echt muziek kunt maken.

We zullen spelen met elektronica van LAB12: de Integre4 buizenversterker met KT150 buizen (€4.499,-) en de nieuwe LAB12 DAC1 Reference DAC met maar liefst 8 stuks good old Philips TDA1543’s (€2.999,-) en diverse streamers van x-odos zullen hun magie gaan verrichten. (o.a. de nieuwe xo|one plus met DAC en xo|stream pro loopwerk). De prijzen van x-odos beginnen bij €2.980,-

x-odos de nieuwe standaard in streaming

Het Duitse x-odos is in 2014 opgericht vanuit de ambitie de beste audio streamer op de markt te maken. De muzikale prestaties en het bieden van een uitmuntende gebruikerservaring waren even belangrijk. De x-odos spelers blinken uit in detail, transparantie en natuurlijkheid (organische weergave) van de muziekweergave en laten de concurrentie ver achter zich.

 

Inmiddels zijn er een 4-tal modellen, de xo|one (een server met ingebouwde SSD storage en rip mogelijkheid), de xo|one plus met een DAC, de xo|stream pro en de xo|stream. De huidige App is gebruiksvriendelijk en supersnel. We hopen de nieuwe App met een meer up-to-date uiterlijk en gave nieuwe mogelijkheden te kunnen laten zien. We kunnen overigens Roon al in Beta laten zien! De xo|one en xo|stream pro kunnen ook de rol Roon Core op zich nemen!

 

LAB12 handgemaakte high-end uit Griekenland
LAB12 is een Griekse fabrikant die bijzondere audio apparatuur maakt en voor een eerlijke prijs in de markt zet.

Ze maken hele mooie ontwerpen, gebruiken kwalitatief hoogwaardige componenten en alles wordt nog op kleine schaal grotendeels handmatig in Griekenland geproduceerd. Het is een mix van nostalgie en modern.

De Integre4 buizenversterker waarmee we weer gaan spelen maakt gebruik van 4x de KT150 buis en levert 60Wat rms per kanaal, hij is in staat moeilijk aan te sturen luidsprekers beet te pakken en muziek te laten maken. Uiterst ruimtelijk, detailrijk en heerlijk om naar te luisteren. Er is ook een versie op basis van KT120 leverbaar, vaak ruimschoots voldoende voor de huiskamer…

Eindelijk kunnen we dan de nieuwe DAC1 Reference aan het grote publiek voorstellen. Deze DAC is een doorontwikkeling van de DAC1SE die al waanzinnig presteerde. Het is een echt pareltje!

Er is weer gebruik gemaakt van maar liefst 8 stuks Philips TD1543 en een buizen output stage. Het ontwerp is verder verbeterd en er zijn nog hoogwaardigere componenten gebruikt. Misschien te goed voor zijn prijskaartje?

Merken
Albedo Silver
B.audio
Coda Technologies
LAB12
X-odos
Ubiq Audio

Website
yn-audio.nl

 

Facebooktwittermail