fbpx

YN Audio

YN Audio

YN Audio richt zich sinds 2010 op de distributie van bijzondere audio apparatuur, apparatuur met de kippenvelfactor. De merken die wij voeren blinken allen uit in kwaliteit, schoonheid en functionaliteit.

Vorig jaar hebben we samen met Daudio een topset neergezet en de sterren van de hemel gespeeld, we kregen van velen het compliment dat de setup tot de best klinkende setups op de show behoorde! We speelden toen met onder andere de UbiqU versterker/DAC (36k) en de top kabels van Albedo (totaal 20k plus aan kabels). Daudio speelde met hun topmodel luidspreker de S1 (20k). Dit jaar willen we laten horen dat je ook met een stuk beperkter budget echt muziek kunt maken. We zullen spelen met de LAB12 Integre4 buizenversterker (4.3k) met KT150 buizen, de LAB12 DAC1SE DAC met maar liefst 8 stuks good old Philips TDA1543’s (2.1k) en diverse streamers van x-odos gaan zullen hun wonderen gaan verrichten.

Daudio zal dit keer de C1 luidspreker gaan inzetten (ca. 5k) en de M1 (monitor met sub en control unit met DAC, DSP en versterking – 10k) en Pure Audio zal een deel van de bekabeling verzorgen.
De totale setprijzen zullen dit keer tussen de 15k en 20k liggen.

x-odos streaming oplossingen:

De man achter X-odos is Christof Poschadel. Hij heeft een achtergrond in software ontwikkeling en al tijdens zijn studiejaren begon hij met het ontwikkelen van een eigen muziekserver. De uitgangspunten waren simpel: een intuïtieve bediening en hoogstaande prestaties. Het moest iets worden dat op alle vlakken beter was dan wat er destijds op de markt te krijgen was. Er ontstond er zoveel interesse in zijn servers dat hij in 2014 X-odos heeft opgericht.

Inmiddels 4 jaar verder zijn er een 2-tal modellen, de xo|one (een server met ingebouwde SSD storage en rip mogelijkheid) en de xo|stream een streamer. Later dit jaar komen er nog versies met DA convertors uit en met een paar weken verwachten wij de xo|stream pro. De weergave van alle apparaten is zeer transparant, organisch en detailrijk.

Om de maximale prestatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid te kunnen garanderen is er gekozen geen standaarden te volgen. De xo|one en xo|stream maken gebruik van een eigen ontwikkelt platform en zijn ze te bedienen met hun eigen ontwikkelde Intuitieve App.

Deze eigen ontwikkelde App is supersnel en gebruiksvriendelijk, ook zijn services als Tidal, Qobuz en het nieuwe HIGHRESAUDIO ingebouwd. De nieuwe App die rond maart uitkomt zal hele gave nieuwe functionaliteiten krijgen. (zoeken ala Roon over meerdere bronnen, meer info over artiest, zelf filters maken)

De apparaten kunnen streamen vanaf een netwerkshare, aangesloten USB drive of in geval van de xo|one interne storage. Vanuit puristische gedachte wordt bewust niet voor UPNP/DNLA gekozen. Wel kunnen de xo|one en xo|stream fungeren als DNLA server waardoor je vanaf andere apparaten de opgeslagen/aangesloten muziek kunt afspelen. Iets later dit jaar zullen de apparaten wel Roon compatibel zijn.

Verder wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige componenten van onderandere Furutech en WBT, ook is alle interne bekabeling van extreem hoge kwaliteit.

De xo|one en xo|stream ondersteunen alle gangbare formaten tot 32bit/768kHz en DSD.

De xo|streamer is leverbaar vanaf 3.000,- en de prijzen voor de xo|one beginnen bij 7500,- Euro voor 1TB.

 

De nieuwe xo|stream pro verwachten wij voor ergens tussen de 4.500,- en 5.000,- Euro in de markt te gaan zetten. Deze speelt rond het niveau van de xo|one maar heeft niet standaard een HDD (kan wel worden geplaatst!) of ripping mogelijkheid (kan indien er een HDD inzit wel via externe USB drive). De xo|stream pro wordt rond maart leverbaar.

De prijzen en verdere specificaties voor de versies met DAC zijn nog niet bekend, zo gauw daar meer informatie over bekend wordt zullen wij dat delen.

LAB12

 

LAB12 is een Griekse fabrikant die bijzondere audio apparatuur maakt en voor een eerlijke prijs in de markt zet. Ze maken hele mooie ontwerpen, gebruiken kwalitatief hoogstaande componenten en alles wordt nog op kleine schaal grotendeels handmatig in Griekenland geproduceerd.

De Integre4 buizenversterker waarmee we gaan spelen maakt gebruik van 4x de KT150 buis en levert 60Wat rms, hij is in staat ook moeilijk aan te sturen luidsprekers beet te pakken en muziek te laten maken. Uiterst ruimtelijk, detailrijk en heerlijk om naar te luisteren. De DAC1SE is een pareltje, er is gebruik gemaakt van maar liefst 8 stuks Philips TD1543 en een buizen output stage. Deze DAC maakt echt muziek en je hoort geen spatje digitaal. Hij maakt het menig DAC van vele malen zijn prijspunt erg moeilijk.

Kom langs en geniet!

 

Merken
Albedo Silver
B.audio
Coda Technologies
LAB12
X-odos
Ubiq Audio

Website
yn-audio.nl

 

Facebooktwittermail