Connect2Multimedia

Connect2Multimedia

Nieuw voor de show is ons prototype speaker.
De eerste kleurende speaker die ook nog eens goed klinkt 😀! Dit is een ontwikkeling op basis van vooral gebruikte materialen (speakers uit bestaande luidsprekers) om te demonstreren wat je hiermee kunt bereiken op actieve basis (Hypex NCore) in een nieuwe vorm.

Verder demonstreren we een set Kef LS-50 passief en een door ons aangepaste LS-50 actief, een set Ket Eitjes passief met actieve subwoofer en aangepast set actief (om ook voor een kleinbehuisde de mogelijkheid te bieden een fijn geluidsbeeld neer te zetten).

Aanpassen van uw huidige luidspreker, een streling voor het oor!

Veel muziekliefhebbers zijn nooit helemaal tevreden met de klank van hun speakers. “In de winkel klonken ze geweldig, maar thuis heel anders”, is een veelgehoorde uitspraak. Na veel schuiven en draaien wordt uiteindelijk  wel een aardig compromis gevonden, maar het blijft toch altijd knagen, de zoektocht van de ultieme weergave in je eigen luisteromgeving.

Wij bouwen uw passieve luidsprekers om en maken daar een actief systeem van, waarbij u eindelijk in staat bent om alle gewenste instellingen en aanpassingen zelf te kunnen doen. Nu bent u in staat om de luidspreker op de luisterruimte aan te passen en dat is vele malen makkelijker dan andersom!

Het ultieme weergeven

De perfecte weergever bestaat gelukkig (nog) niet, dus alles wat er verkrijgbaar is blijft een compromis. Sterker nog, iedere luidsprekerfabrikant voegt zijn eigen klankkleur toe aan de weergave zodat je kunt “horen” van welk merk hij afkomstig is. Wij waren bijzonder verbaasd over dit fenomeen, omdat bij ons het idee bestond dat een luidspreker zo neutraal mogelijk zou moeten weergeven. Helaas, niets is minder waar….

Wij hebben een manier gevonden om die eigenschap op te heffen in de vorm van een actief en volledig instelbaar systeem.

Bij  actieve fabrieksluidsprekers bestaat eigenlijk nooit de mogelijkheid tot het volledig instellen van de weergave. Ook zij voegen hun eigen geluidkleur toe.

Bij ons krijgt u die mogelijkheid wel. Bijna alles wat u zou willen kunt u bij ons instellen en zo de ultieme uitersten uit het systeem te halen. Dit zorg ervoor dat de grootste ergernissen in de weergaveproblemen kunnen worden opgelost.

U bent dan in staat de weergave zo “recht” mogelijk of volledig naar eigen klankkleur in te regelen, zonder afbreuk te doen aan het fase/pulse gedrag van de luidspreker, terwijl u uw luidsprekers op bijna iedere gewenste plaats kunt neerzetten (zelfs strak tegen de muur). U bent in staat presets te maken voor bepaalde muzieksoorten. Wij hebben dit systeem bedacht met bestaande middelen en apparatuur om te voorkomen dat u perse “onze” apparatuur dient te kopen. Nieuwe luidsprekers hoeven niet meer te worden aangeschaft als u niet tevreden bent over de weergave. Iedereen kent wel het fenomeen dat bij het verplaatsen van luidsprekers vooral de laagweergave totaal kan veranderen, of dat een bepaald frequentiegebied te veel wordt benadrukt of onderdrukt. Met het gebruik van passieve luidsprekers kunt u dit bijna nooit oplossen en met onze methode kan dat vrij eenvoudig. Bij grotere luidsprekerkasten kan de apparatuur in de kast geplaatst worden. U bent vrij in de keuze van de versterkers (zelfs de Hypex Ncore)  zodat het vermogen en de kwaliteit overeenstemmen met uw wensen. Wij kunnen met u alle mogelijkheden bespreken, maar wij adviseren liever om bij ons, onder het genot van een kop verse koffie, het systeem zelf te ervaren en te beoordelen. Hiervoor dient u wel een afspraak te maken, zodat wij tijd voor u kunnen reserveren.

De kunst van het genieten

Geniet u van muziek of luistert u naar uw luidsprekers?

Dat is een interessante vraag, niet waar? Zelf ben ik al van jongs af aan met het weergeven van muziek bezig geweest. Ik paste luidsprekers aan, veranderde filters en veranderde onderlinge weergevers in de luidsprekerkasten. In beginsel met het doel de weergavekwaliteit te verbeteren. Naarmate ik langer bezig was, verhoogde ik automatisch mijn grenzen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het bouwen van volledig zelf ontworpen actieve luidsprekers. Was ik nu klaar, zult u zich misschien afvragen? Ja en nee. Nadat ik de speakers naar tevredenheid in gebruik had genomen, bleek de akoestiek van de luisterruimte een beperkende factor te zijn. Deze bepaalt voor het grootste deel hoe een weergever (luidspreker) zijn kwaliteiten kan waarmaken. Ik kwam er achter dat mijn luisterruimte een beperkende factor was en niet alleen de weergever, zoals ik heel lang gedacht had. Nu heb ik ook een aanpassing gedaan met middelen om de akoestiek in mijn ruimte beter aan te passen. Het weergavesysteem komt nu nog beter tot zijn recht. Het genieten is begonnen.

Website
connect2multimedia.nl

Facebooktwittergoogle_plusmail