Helios

Helios

ATC – The Acoustic Transducer Company – The Finest Audio Systems in the world

ATC is in 1976 opgericht door Billy Woodman en heeft zich van meet af aan toegelegd op het ontwikkelen en produceren van high-end luidsprekers. Deze Engelse fabrikant houdt al 40 jaar vast aan haar ontwerpprincipes en heeft daarmee een prachtige productlijn en een solide reputatie opgebouwd.

ATC onderscheidt zich ondermeer doordat het alle toegepaste drivers zelf vervaardigt. Bovendien ontwerpt het bedrijf haar eigen elektronica. Door het gehele productie-proces in eigen hand te houden waarborgt ATC niet alleen de kwaliteit, het stelt hen tevens in staat drivers en elektronica optimaal op elkaar af te stemmen.

Het resultaat is een productlijn met indrukwekkende prestaties.

Naast audiomonitors voor de studiomarkt produceert ATC ook al jaren een uitgebreide consumentenlijn. Aanvankelijk bestonden deze luidsprekers uit huiskamervriendelijke kastontwerpen voorzien van de componenten uit de professionele lijn. Deze serie wordt nog altijd geleverd onder de naam “Classic Series” en “Tower Series”.

Daarnaast biedt ATC nog een productlijn aan: De Hifi Entry Series. Deze lijn consumer luidsprekers is in 2014 geheel vernieuwd.

Cosmetisch zijn ze er wat ons betreft flink op vooruitgegaan, al valt over smaak natuurlijk nooit te twisten. Maar belangrijker is dat de luidsprekers zijn voorzien van ATC’s nieuwe tweeter, de SH25-76. Een bijzonder stukje vakwerk dat, tezamen met de vernieuwde cross-overs, de prestaties van deze serie op een heel nieuw niveau brengt.

De factor akoestiek krijgt bij het beluisteren van luidsprekers nog altijd te weinig aandacht. Bij het streven naar verbetering van het geluid wordt meestal eerst gekeken naar DAC’s, voor- en eindversterkers, kabels en natuurlijk naar de luidspreker zelf. Toch zijn het de akoestische eigenschappen van de ruimte die voor een groot deel bepalen hoe een systeem klinkt.

Het verbeteren van de akoestische eigenschappen van een ruimte verhogen niet alleen het luisterplezier van de Hifi liefhebber. Goede akoestiek zorgt in het algemeen voor een prettiger sfeer en een betere spraakverstaanbaarheid.

 

Akoestiek kun je beïnvloeden door middel van absorbers, diffusers en bass traps. Toegegeven, wanneer je al tevreden was over de esthetische inrichting van je kamer, kan het toevoegen van akoestische panelen aanvankelijk wat confronterend zijn. Toch geven panelen van Artnovion een ruimte direct een luxe uitstraling. Door het kiezen van de juiste kleur en vorm heb je vaak niet eens door dat je naar een akoestisch paneel kijkt.

Voor een snelle inschatting heeft Artnovion de Impulso. Dit is een gratis App (iPhone 5 en 6) waarmee u zelf een akoestische meting van de ruimte kunt verrichten. Door in de App de soort- en het aantal panelen in te voeren, wordt het akoestisch resultaat ervan direct berekend. Ondanks de luxe uitstraling die de Artnovion producten ontegenzeggelijk hebben, zult u van de prijs zeker niet schrikken. www.artnovion.com

Merken
Artnovion
ATC

Website
www.hifi-import.nl

Facebooktwittergoogle_plusmail