Dynaudio

Dynaudio

Over Dynaudio Benelux

Dynaudio Benelux is de Benelux distributeur voor Dynaudio en Benelux agent voor AURALiC.

DYNAUDIO, opgericht in 1977 te Skanderborg is een vooraanstaand fabrikant van hoogwaardige luidsprekersystemen en heeft zichzelf geschaard tussen ’s werelds grootste en meest geavanceerde high-end audiobedrijven. Dynaudio ontwikkelt en produceert audiosystemen voor de professionele markt, de auto-industrie (o.a. Volkswagen) en de audioconsument.

AURALiC’s hard- en software moeten het voor iedereen eenvoudig maken om muziek in de hoogst mogelijke resolutie en kwaliteit weer te geven in iedere woonruimte, en om alle audioapparatuur met een enkele druk op de knop van een portable device te kunnen bedienen, of die muziek nu lokaal opgeslagen staat of wordt aangeleverd via muziekdiensten.

 

Tijdens de AZ show staan bij Dynaudio Benelux de nieuwe Dynaudio Evoke serie en de Aries G1 streamer en de Vega G1 DAC/streamer van AURALiC centraal.

Dynaudio Evoke

Evoke is een vanaf de basis volledig nieuw ontworpen en ontwikkelde serie, en biedt geavanceerde technologieën die rechtstreeks zijn overgenomen uit de Contour- en de eveneens nieuwe Confidence series.

De Evoke serie bestaat uit twee compacte luidsprekers (Evoke 10 en Evoke 20), twee vloerstaande luidsprekers (Evoke 30 en Evoke 50) en een speciale center-speaker (Evoke 25C), zodat met de Evoke serie ook een volledige thuisbioscoop samengesteld kan worden.

De geheel nieuwe Cerotar-tweeter maakt zijn debuut in Evoke. Het is een gloednieuw ontwerp gebaseerd op Dynaudio’s bekroonde Esotar Forty anniversary-tweeter en de machtige Esotar3 uit de nieuwe Confidence serie. Onder de 28 mm softdome bevindt zich de nieuw ontwikkelde Hexis-dome (alleen te vinden in de nog te introduceren Confidence serie). Deze Hexis-dome optimaliseert de luchtstroom achter de softdome om zodoende de frequentierespons van de tweeter af te vlakken en ongewenste resonanties te elimineren. De nieuwe ‘motor’ maakt gebruik van keramische strontiumcarbonaat ferriet+ magneten om het rendement te verhogen.

De nieuwe Esotec+ woofers maken gebruik van de bekende MSP (Magnesium Silicaat Polymeer) membranen, net zoals alle thuis-, professionele studio- en autoluidsprekers van Dynaudio die al decennialang gebruiken. De versies van 14 cm in Evoke 10, 30 en 25C hebben nieuwe surrounds en verbeterde Ferrite+ magneetsystemen om hun uitslag, hun frequentierespons en hun lagefrequentie-dynamiek te vergroten – en dat allemaal met behoud van de prestaties in het middengebied. De 18 cm-drivers in Evoke 20 en 50 lenen ook technologie van de Contour- en Confidence serie om hun opmerkelijke laagfrequente dynamiek en timing te leveren. De mid-unit van de Evoke 50 is direct afgeleid van die in de populaire Contour 60. Hij heeft een krachtige neodymium-magneet en maakt gebruik van lichtgewicht materialen (waaronder een aluminium spreekspoel en glasvezel spreekspoelhouder) die speciaal zijn geoptimaliseerd voor hun taken in het middengebied. Alle Evoke-luidsprekers zijn voorzien van hoogwaardige cross-overs die voor de allerbeste prestaties zijn uitgerust met op het gehoor geselecteerde componenten.

Elk van de strakke, elegante kasten (het resultaat van maanden zorgvuldige prototyping, verfijning en zorg) is beschikbaar in vier afwerkingen: Black High Gloss, White High Gloss, Walnut Wood en Blonde Wood.

AURALiC G1: Wireless Streaming Transporter en DAC

De gloednieuwe AURALiC G1-serie vormt net zoals de eerdere Aries apparaten de brug tussen de verschillende high-res digitale bronnen en de rest van je hifi-installatie. De Aries G1 streamt digitale bestanden – ook in hoge-resolutie DSD – vanaf een harde schijf in je netwerk, een verbonden USB harde-schijf, of internetbronnen zoals TIDAL, Qobuz, Spotify en internetradio.

De Aries G1 beschikt over alle functies en mogelijkheden van het Lightning Streaming platform – de infrastructuur die AURALiC heeft ontworpen voor al haar streaming producten. De Vega G1 DAC is ook als renderer te gebruiken, zodat je je muziek bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit Roon of een UPnP server af kunt spelen.

Aan de buitenkant is de gelijkenis met de duurdere G2-serie goed zichtbaar; het ontwerp van de G1 behuizing is duidelijk gebaseerd op het elegante Unity-chassis van de G2. De voorzijde van de zwart geanodiseerde aluminium behuizing is voorzien van bedieningstoetsen om het bedienen van het apparaat te vergemakkelijken, maar je kunt via de Smart-IR functie ook de commando’s van je eigen afstandsbediening in de Aries G1 programmeren. In het frontpaneel vind je hetzelfde 4 inch Retina display als in de Aries G2.

Merken
Dynaudio
AURALiC

Website
dynaudio.com/home-audio
auralic.nl

 

 

 

Facebooktwittermail