Connect2Multimedia

Connect2Multimedia

Wij demonstreren onze gloednieuw ontwikkelde concept-speakers (met de witte voorkant op de foto) die opgebouwd zijn uit voornamelijk gebruikte materialen en door middel van onze methode actief zijn versterkt met Hypex nCore. Dit zijn letterlijk de eerste gekleurde luidsprekers die uitstekend klinken ;). Bij voldoende belangstelling gaan wij over tot  verdere uitwerking en productie hiervan. De geluidskwaliteit, de eenvoud van het concept en de richtprijs zullen u verbazen!

Verder laten we u het verschil tussen passieve en de door ons aangepaste actieve luidsprekers horen. We gebruiken hiervoor twee sets van de befaamde Kef LS-50 monitor speakers en de wat oudere populaire Kef “Eitjes” in combinatie met een actieve subwoofer. Deze worden gefilterd met actieve DSP’s van miniDSP en Daytonaudio.
Neem uw eigen favoriete opnamen mee, zodat u reëel kunt vergelijken.

Daarnaast hangen er akoestische gordijnen met “Soundkiller” en akoestische panelen, inzetbaar voor het verbeteren van de akoestiek in uw woonkamer of luisterruimte.

Heeft u altijd al eens willen luisteren hoe het geluid van een ruimte klinkt door de microfoons van een opname-technicus? Wij nemen een opnameset mee met het “in eigen huis” ontwikkelde en vervaardigde “One Point Surround” microfoonsysteem. Daarmee kunt u op een hoofdtelefoon in stereo meeluisteren naar de akoestiek in onze demoruimte, om te horen hoe onze microfoons omgaan met de akoestiek en de geluiden van de ruimte.

We ontmoeten u graag tijdens de komende audioshow!

Aanpassen van uw huidige luidspreker, een streling voor het oor!

Veel muziekliefhebbers zijn nooit helemaal tevreden met de klank van hun speakers. “In de winkel klonken ze geweldig, maar thuis heel anders”, is een veelgehoorde uitspraak. Na veel schuiven en draaien wordt uiteindelijk  wel een aardig compromis gevonden, maar het blijft toch altijd knagen, de zoektocht van de ultieme weergave in je eigen luisteromgeving.

Wij bouwen uw passieve luidsprekers om en maken daar een actief systeem van, waarbij u eindelijk in staat bent om alle gewenste instellingen en aanpassingen zelf te kunnen doen. Nu bent u in staat om de luidspreker op de luisterruimte aan te passen en dat is vele malen makkelijker dan andersom!

Het ultieme weergeven

De perfecte weergever bestaat gelukkig (nog) niet, dus alles wat er verkrijgbaar is blijft een compromis. Sterker nog, iedere luidsprekerfabrikant voegt zijn eigen klankkleur toe aan de weergave zodat je kunt “horen” van welk merk hij afkomstig is. Wij waren bijzonder verbaasd over dit fenomeen, omdat bij ons het idee bestond dat een luidspreker zo neutraal mogelijk zou moeten weergeven. Helaas, niets is minder waar….

Wij hebben een manier gevonden om die eigenschap op te heffen in de vorm van een actief en volledig instelbaar systeem.

Bij  actieve fabrieksluidsprekers bestaat eigenlijk nooit de mogelijkheid tot het volledig instellen van de weergave. Ook zij voegen hun eigen geluidkleur toe.

Bij ons krijgt u die mogelijkheid wel. Bijna alles wat u zou willen kunt u bij ons instellen en zo de ultieme uitersten uit het systeem te halen. Dit zorg ervoor dat de grootste ergernissen in de weergaveproblemen kunnen worden opgelost.

U bent dan in staat de weergave zo “recht” mogelijk of volledig naar eigen klankkleur in te regelen, zonder afbreuk te doen aan het fase/pulse gedrag van de luidspreker, terwijl u uw luidsprekers op bijna iedere gewenste plaats kunt neerzetten (zelfs strak tegen de muur). U bent in staat presets te maken voor bepaalde muzieksoorten. Wij hebben dit systeem bedacht met bestaande middelen en apparatuur om te voorkomen dat u perse “onze” apparatuur dient te kopen. Nieuwe luidsprekers hoeven niet meer te worden aangeschaft als u niet tevreden bent over de weergave. Iedereen kent wel het fenomeen dat bij het verplaatsen van luidsprekers vooral de laagweergave totaal kan veranderen, of dat een bepaald frequentiegebied te veel wordt benadrukt of onderdrukt. Met het gebruik van passieve luidsprekers kunt u dit bijna nooit oplossen en met onze methode kan dat vrij eenvoudig. Bij grotere luidsprekerkasten kan de apparatuur in de kast geplaatst worden. U bent vrij in de keuze van de versterkers (zelfs de Hypex Ncore)  zodat het vermogen en de kwaliteit overeenstemmen met uw wensen. Wij kunnen met u alle mogelijkheden bespreken, maar wij adviseren liever om bij ons, onder het genot van een kop verse koffie, het systeem zelf te ervaren en te beoordelen. Hiervoor dient u wel een afspraak te maken, zodat wij tijd voor u kunnen reserveren.

De kunst van het genieten

Geniet u van muziek of luistert u naar uw luidsprekers?

Dat is een interessante vraag, niet waar? Zelf ben ik al van jongs af aan met het weergeven van muziek bezig geweest. Ik paste luidsprekers aan, veranderde filters en veranderde onderlinge weergevers in de luidsprekerkasten. In beginsel met het doel de weergavekwaliteit te verbeteren. Naarmate ik langer bezig was, verhoogde ik automatisch mijn grenzen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het bouwen van volledig zelf ontworpen actieve luidsprekers. Was ik nu klaar, zult u zich misschien afvragen? Ja en nee. Nadat ik de speakers naar tevredenheid in gebruik had genomen, bleek de akoestiek van de luisterruimte een beperkende factor te zijn. Deze bepaalt voor het grootste deel hoe een weergever (luidspreker) zijn kwaliteiten kan waarmaken. Ik kwam er achter dat mijn luisterruimte een beperkende factor was en niet alleen de weergever, zoals ik heel lang gedacht had. Nu heb ik ook een aanpassing gedaan met middelen om de akoestiek in mijn ruimte beter aan te passen. Het weergavesysteem komt nu nog beter tot zijn recht. Het genieten is begonnen.

Website
connect2multimedia.nl

Facebooktwittermail