Helios / hifi-import.nl

Helios / hifi-import.nl

ATC CDA2 mk2 Voorversterker/CD-speler
De opvolger van de CDA2 heeft een sneller CD loopwerk, een verbeterde DA-converter en naast twee SP/dif inputs ook nog een USB input.

ATC Loudspeaker Technologie lanceert geintegreerde Versterker/DAC en CD-Speler

Het welbekende en hoog aangeschreven audiotechnologiebedrijf ATC introduceert twee nieuwe systeemcomponenten voor de weergave van hifimuziek. De CD2 CD-speler en SIA2-100 2-kanaals geïntegreerde versterker/DAC zijn ontworpen om een hoogwaardig passief luidsprekerpaar aan te sturen. Ze sluiten aan bij een scala van hoogwaardige elektronische audioproducten en luidsprekersystemen, ontworpen en gebouwd in Stroud UK.

ATC is van mening dat de nu 36 jaar oude Compact Disc nog immer bestaansrecht heeft. Hoewel veel muziekliefhebbers in toenemende mate werken met streaming muzieksystemen, bezitten ze vaak ook een flinke collectie cd’s. Om beide media van hoge kwaliteit te kunnen afspelen, heeft ATC besloten gebruikers de flexibiliteit van een “stand-alone” CD-speler te bieden, in plaats van een speler te integreren in de SIA2-100.De ATC CD2 Stereo CD-speler is voorzien van een line-level stereo-uitgang met RCA-aansluitingen en een paar gebalanceerde links en rechts uitgangen op XLR. Digitale S/Pdif-uitgangen zijn beschikbaar in zowel optische Toslink- en coaxiaal formaat.

De SIA2-100 geïntegreerde versterker/DAC is ontworpen om samen te werken met de CD2 als een slim compact muzieksysteem. Op de achterzijde vind je 2 analoge stereo RCA lijn ingangen en 3 digitale ingangen op SP/dif coax, SP/dif optisch en USB. Op voorzijde bevindt zich nog een 3.5mm Aux jack input en een 6.3mm TRS hoofdtelefoonuitgang. De versterker levert 2x100W continu in 8 ohm. Het volume wordt geregeld met een hoogwaardige Alps potentiometer. Alle bedieningsfuncties zijn tevens beschikbaar op de meegeleverde afstandsbediening.

Zowel het chassis van de CD2 als de SIA2-100 zijn gebouwd op een zwaar, stijf en goed gedempt chassis. De 12 mm aluminium voorpanelen zijn met nauwkeurig gefreesd, afgewerkt in geborsteld en geanodiseerd titanium ‘zilver’.


Benchmark HPA4
, Hoofdtelefoonversterker/line-amplifier
Benchmark Media claimt dat dit de best klinkende hoofdtelefoonversterker ter wereld is. In de HPA4 worden namelijk een aantal nieuwe technieken toegepast die zowel de signaal/ruisafstand als de vervorming tot ongekend lage waarden weet terug te brengen. Zo wordt het volume geregeld door een actieve relaisgestuurde stappenschakeling en wordt voor het terugdringen van vervorming dezelfde techniek toegepast als in hun AHB2 eindversterker. Een voordeel hierbij is dat het gedrag van de hoofdversterker onafhankelijk is van de impedantie van de gebruikte hoofdtelefoon.

Merken
ATC Loudspeakers & Electronics
Benchmark Media Converters & amplifiers
MUTEC Reclocking

Website
www.hifi-import.nl

 

ATC, Benchmark, MUTEC

Facebooktwittermail