Dynaudio Benelux

Dynaudio Benelux

Waar bezoekers van de Dynaudio stand vorig jaar konden genieten van een demonstratie met de monumentale Dynaudio Evidence Platinum luidsprekers aangestuurd door elektronica uit de HV-serie van T+A Elektroakustik, moeten ze het dit jaar ‘stellen’ met een combinatie die een bescheidener prijskaartje heeft. Maar dat zal de muzikale pret niet drukken, want Dynaudio Benelux heeft ook dit jaar weer een absoluut topsysteem klaarstaan: de gloednieuwe Dynaudio Contour 60 luidsprekers aangestuurd door de eveneens gloednieuwe T+A PA3100HV geïntegreerde versterker en de PDP3000HV SA(CD)-speler. Met een prijskaartje van ruim €40.000 zeker geen setje voor beginners.

Laten we beginnen met de nieuwe Contour 60: een ruim 1,35 meter hoge, en bijna 55 kilo per stuk wegende drieweg-luidspreker met een frequentiebereik dat van 28Hz (-3dB) tot 23kHz (-3dB). Deze flinke jongen maakt gebruik van de beroemde Esotar2 tweeter, twee nieuw ontwikkelde 24cm. MSP-woofers (de grotere variant van de woofers in de Contour 20 en Contour 30) en een dedicated 15cm. midrange.

Het resultaat: een luidsprekersysteem dat haast full-range weergeeft – de laagweergave gaat echt putdiep en heeft absolute controle – maar met een snelheid en ruimtelijkheid die je eerder verwacht bij een compacte monitor.

Die absolute controle is natuurlijk ook een verdienste van de versterker die het geheel aanstuurt: de gloednieuwe, high voltage T+A PA3100HV. Deze uitbreiding van het T+A versterker-assortiment – de PA3000HV blijft gewoon leverbaar – kan eventueel nog uitgebreid worden met een PS3000HV voeding en heeft op het display een set prachtige VU-meters.

U vindt Dynaudio Benelux op de tweede etage in kamer 2.

Merken 
Dynaudio
T&A

Website
dynaudio.nl
ta-hifi.com

Facebooktwittergoogle_plusmail